Zsalugáterek
Péterzsalu logó

Ne maradjon le a "8 hasznos infó, ha zsalugátert vagy spalettát keres" című információs e-mail sorozatunkról, hogy Ön is megtudja, mi a tartósan jól működő árnyékoló titka! Adja meg nevét és e-mail címét itt, ha csak az infókra kíváncsi vagy olvasson tovább, ha érdekli különleges ajánlatunk is!

Hogyan szólíthatom?
E-mail címe?

Ne elégedjen meg csupán információs sorozatunkkal! Regisztráljon most egy Felszerelés kuponért, amely akár 100.000,-Ft engedményre jogosítja Önt az árnyékolók felszerelési költségéből! Miért szalasztaná el ezt a lehetőséget? Kupon regisztrációért kattintson ide:


Csatlakozzon Facebook- és Google+ oldalunkhoz, hogy első kézből értesülhessen friss információinkról, új blog bejegyzéseinkről és akcióinkról!


Fix- és mozgatható lamellás zsalugáterek


Elképzelte már milyen hangulatos lenne otthona a zsalugáter lamellái között átszűrődő halvány fény hatására, miközben a perzselő napsugarak a házon kívül maradnak? Zárja ki otthonából a nyári hőséget és csökkentse téli fűtési költségét zsalugáterek használatával környezetbarát módon, energia felhasználása nélkül! A szakemberek szerint hazánk klímája a jövőben egyre inkább mediterrán jelleget fog mutatni forró és száraz nyarakkal, melyre Ön már ma felkészülhet. A zsalugáter már bizonyított, nem véletlenül fedi a tőlünk délebbre élők otthonait ez a környezetbarát árnyékoló. Ugye Önnek sem közömbös gyermekeink jövője?

Zsalugáteres ház panorámaképe

Miért használna energiafaló és környezetszennyező klímaberendezést, ha zsalugáterek segítségével elektromos áram fogyasztás nélkül is hűvösen tarthatná otthonát a legnagyobb nyári melegben is? Emellett a zsalugátert tudatosan használva a téli fűtési költségeit is csökkenteni tudja azáltal, hogy plusz hőszigetelő réteget képez a nyílászárók előtt. Kíváncsi a részletekre? Olvassa el részletes termékismertetőnket és válassza ki az Önnek leginkább megfelelő típust zsalugáter kínálatunkból!


Zsalugáter, a környezettudatos választás


A zsalugáter fix- vagy mozgatható (állítható) lamellákkal készülő passzív kültéri árnyékoló berendezés, mely készülhet fából, fémből vagy műanyagból. Legfontosabb előnye, hogy a Nap perzselő sugarainak már a nyílászáró üvegfelülete előtt útját állja, így környezetbarát módon akadályozza meg a beltér nem kívánatos felmelegedését.

Fix lamellás zsalugáterA zsalugáter elsődleges feladata az árnyékolás, emellett azonban komoly védelmet nyújt az időjárás viszontagságaival szemben heves esőzés, jégeső, szélvihar vagy hózápor idején. Felhasználási területe igen széles: lakóházak, középületek, nyaralók, vadászházak, horgásztanyák és borospincék árnyékolója és dísze is lehet egyben.

A Péterzsalu zsalugáterek borovi fenyőből készülnek fix- vagy mozgatható lamellákkal, natúr felülettel vagy vizesbázisú lazúrrendszerrel gyárilag felületkezelt kivitelben. A zsalugátereket több különböző típusú vasalatrendszerrel szereljük az Ön igényeinek megfelelően nyíló vagy eltolható kivitelben.

Mozgatható lamellás zsalugáterekA fából készült zsalugáter hosszú távú, azonban már a kezdetektől folyamatosan megtérülő befektetés, hiszen élettartama során egyáltalán nem fogyaszt energiát és nem szennyezi a környezetet, ellentétben az elektromos árammal működő klímaberendezéssel. Az időjárásnak való kitettség függvényében évente egy-két alkalommal elvégzett tisztítást és karbantartást hosszú élettartamával hálálja meg amellett, hogy otthona meghatározó díszeként is szolgál.

A zsalugáterekkel kapcsolatos technikai információkról és a különböző nyitási lehetőségekről bővebben itt tájékozódhat.


Fix lamellás zsalugáter


Ahogy a nevében is szerepel, a fix lamellás zsalugáter lamellái nem állíthatók, azok mindegyike egy állandó pozicióban rögzített. Az egyes lamellák közötti réseken a levegő szabadon áramolhat, dőlésszögük pedig úgy van kialakítva, hogy a hézagokon keresztül közvetlen napfény ne tudjon átjutni. A szűrt, kis mennyiségű áteresztett fény miatt önmagában ezzel a típussal teljes sötétítést nem lehet elérni, de a fix lamellás zsalugáter árnyékolási célra a legoptimálisabb megoldás.

A fix lamellás zsalugáter minden alkatrészének éle, beleértve a lamellákat is finomanFix lamellás zsalugáter tokosztóval kerekített kialakítással készül, hogy tapintásuk kellemes legyen és a gyárilag vagy utólagosan felvitt festékrétegek hosszú távon is megfelelően, repedés nélkül tapadjanak a felülethez. A nyíló kivitelű fix lamellás zsalugáter hordozó kerettel együtt készül, mely rendkívüli módon leegyszerűsíti a zsalugáter rögzítését. Az eltolható kivitelű fix lamellás zsalugáter keret nélkül készül, a szárnyat alul és felül egyaránt megvezetett sines rendszerben lehet a külső falsík előtt oldalirányban eltolni.

A fix lamellás zsalugáter ideális olyan épületek és helységek nyílászáróinak árnyékolására, ahol a lamellák állíthatóságára nincs szükség. Felszerelhető például:

Zsalugáter árajánlatkérés


Mozgatható (állítható) lamellás zsalugáter


A mozgatható lamellás zsalugáter lamellái bármely szögben beállíthatók a teljesen nyitott és teljesen zárt állapotok között, így a lamellák résein átengedni kívánt napfény és levegő mennyisége tetszőlegesen szabályozható. Ezzel a lehetőséggel könnyedén és egyszerűen alakítható a helység hangulata és fényviszonya a zsalugáter lamellái között átjutó és falakat megfestő természetes napfénnyel.

Mozgatható lamellás zsalugáterA zsalugáter lamelláinak mindegyike egy közös rudazat segítségével mozgatható és rögzíthető a kívánt pozícióban. Teljesen nyitott helyzetüknél ideálisan lehet szellőztetni a helységet a lamellák közötti nagy keresztmetszetű réseken átjutó friss levegővel, a lamellák zárt állapotánál pedig teljes sötétítést lehet elérni. A mozgatható lamellás zsalugáter minden alkatrészének éle, beleértve a lamellákat is a fix lamellás zsalugáterhez hasonlóan finoman kerekített kialakítással készül, hogy a gyárilag vagy utólagosan felvitt festékrétegek hosszú távon is megfelelően, repedés nélkül tapadjanak a felülethez.

A nyíló kivitelű mozgatható lamellás zsalugáter minden esetben hordozó kerettel együtt készül, hogy a zsalugáter szárnyon található lamella mozgató vasalat kellőképp eltávolodjon a nyílászáró üvegfelületétől, megelőzve ezzel annak esetleges sérülését. Az eltolható kivitelű mozgatható lamellás zsalugáter keret nélkül készül, a szárnyat alul és felül egyaránt megvezetett sines rendszerben lehet a külső falsík előtt oldalirányban eltolni.

Zsalugáter árajánlatkérés


Miért érdemes Péterzsalu zsalugátert választanom?


Jogosan merülhet fel Önben a kérdés, hiszen rajtunk kívül számos helyen lehet még zsalugátert kapni - olcsóbban és drágábban egyaránt. Éppen ezért fontosnak tartjuk megemlíteni, hogy a különböző helyekről kapott árajánlatokat kellő alapossággal hasonlítsa össze mind alapanyag, mind műszaki tartalom szempontjából. Régi igazság, hogy olcsó húsnak híg a leve, ez természetesen a zsalugáterekre is igaz. Ne kövesse el azt a hibát, hogy kizárólag az ár alapján dönti el, hol vásárol zsalugátert!

A gyanúsan olcsó áron kiajánlott zsalugáter nagy valószínűséggel rossz minőségű vagy más alapanyagból (pl. lucfenyő) és gyenge vasalatokkal készül, melyek mind a zsalugáter élettartamát rövidítik le drasztikusan. Ugyanez a helyzet a felületkezeléssel is, az olcsón elvégzett felületvédelem biztos, hogy nem lesz tartós. Ugye vásárláskor Ön sem 2-3 évre tervezi egy zsalugáter élettartamát?

Más gyártókkal ellentétben nálunk a zsalugáter nem csak egy mellékes termék, melyet "meg kell csinálnunk, ha az ügyfél kéri". Mi egyáltalán nem foglakozunk nyílászárók, lépcsők vagy bútorok gyártásával, közel 20 éves működésünk ideje alatt a zsalugáterek és spaletták gyártására szakosodtunk. Ebből következik, hogy az ezen a területen, sok-sok egyéni probléma megoldásával szerzett tapasztalatunk kitüntet bennünket a nyílászárót, lépcsőt, bútort is gyártók sorából.

Mi mindig a legjobb megoldást igyekszünk nyújtani az Ön elképzelésére, beleértve a lehetséges nyitásmódokat, a különböző kitámasztási lehetőségeket, valamint a zsalugáterekre szerelt vasalatokat. A zsalugáterek alapanyagát gondosan válogatjuk, hosszú élettartamukat pedig gyári felületkezelő rendszerünkkel biztosítjuk és tájékoztatjuk Önt a rendszeres karbantartás szükségességéről, mellyel Ön tovább biztosítja a zsalugáter hibátlan működését. Sőt, igény esetén még ezt is levesszük a válláról és évente elvégezzük a szükséges karbantartásokat.

Saját szavaink helyett azonban beszéljenek rólunk korábbi ügyfeleink! Olvassa el az ő visszajelzéseiket és vegye fel velünk a kapcsolatot, hogy Önt is mielőbb elégedett ügyfeleink körében köszönthessük!

Zsalugáter árajánlatkérés


Technikai információk

Technikai információk


A Péterzsalu zsalugáterek borovi (erdei) fenyő alapanyagból készülnek szinte teljesen csomómentes kivitelben, ami azt jelenti, hogy a zsalugáterek keretében előfordulhatnak kisebb barna színű csomók, a szárnyakban és lamellákban azonban nem. A rendkívül alapos válogatás és hibakiejtés következtében az elkészült zsalugáter csavarodása és egyéb, nem kívánt alakváltozása kiküszöbölhető.

A nyíló kivitelű zsalugáter szélessége függvényében lehet egyszárnyú egy oldalra nyíló (ONY), kétszárnyú középen felnyíló (KF), kétszárnyú harmonika rendszerben egy oldalra nyíló és három- vagy négyszárnyú harmonika rendszerben két oldalra nyíló. Az eltolható rendszerű zsalugáter lehet egy- vagy két oldalra egy síkban vagy egymás mögött két síkban is mozgatható.

Árlistáinkban a nyílászáró gyártókhoz hasonlóan a zsalugáterek névleges méreteit adjuk meg, melyek illeszkednek az azonos névleges méretű ajtóhoz és ablakhoz. A gyártási (keret) külméretek minden esetben kisebbek a névleges méreteknél. A méretek megadásánál az első szám minden esetben a zsalugáter szélességét, a második szám pedig a magasságát jelöli. Fontos tudni még az adott falkáva mélységét, mely a külső falsík és a nyílászáró tokjának távolságát jelöli, hiszen ennek megfelelően szükséges kivető- vagy kivetés nélküli pántokkal szerelni a zsalugátert.

A nyíló kivitelű zsalugáter szárnyakat a vasalatokkal együtt egy hordozó keretre szereljük, melynek rögzítése és felszerelése jelentősen egyszerűbb, mintha a vasalatokat egyesével kellene befúrni és rögzíteni akár a falazatba, akár a nyílászáró tokjába. A zsalugáter rögzítése kiviteltől függően többféle képpen történhet, melyet az alábbi ábrák szemléltetnek. Az ábrákra kattintva megtekintheti azokat nagyobb méretben is (a képek új ablakban nyílnak meg).

Hagyományos módon a nyílászáró tokjához rögzítve, kivetőpántokkal szerelve
1. A zsalugáter kerete a falkávában ülő nyílászáró tokjához van rögzítve. A zsalugáter szárnyait a kivetőpántok dobják ki a külső falsík elé max. 15 cm-es falkáva mélység esetén.


Szúnyogháló kerettel az ablaktokhoz rögzítve, kivetőpántokkal szerelve
2. A zsalugáter kerete és a falkávában ülő nyílászáró tokja közé rolós szúnyogháló van beépítve. A zsalugáter szárnyait a kivetőpántok dobják ki a külső falsík elé. Ez a rögzítési mód 15 cm-nél mélyebb falkávák esetén is alkalmazható.


Kerettel a külső falsíkra rögzítve, kivetés nélküli pántokkal szerelve

3. A zsalugáter kerete a külső falsíkra van rögzítve, semmilyen kapcsolatban nincs a nyílászáró tokjával. A zsalugáter szárnyai kivetés nélküli, elfordulós pántokon nyílnak ki.


A külső falsík előtt eltolható zsalugáter keret nélkül

4. Keret nélkül, a külső falsík előtt, alul és felül aluminium sínben megvezetett, két oldalra eltolható zsalugáter szárnyak.


A fenti ábrákon bemutatott nyitásmódokon túl az alábbi lehetőségek is megoldást nyújtanak a következő esetekben.

Kétszárnyú, egy oldalra harmonika rendszerben nyíló
Amennyiben a falazat vagy bármilyen más egyéb akadály miatt nem lehetséges a zsalugáter szárnyait két oldalra nyitni, akkor meghatározott szélességig a két szárnyat harmonika rendszerben egy oldalra is ki lehet hajtani.


Négyszárnyú harmonika nyitás

A 180 cm-nél szélesebb szerezeteket minden esetben négyszárnyú harmonika rendszerben nyíló kivitelűre készítjük el. Így két szárny jobbra, két szárny pedig balra egymásra hajtva nyitható ki. Alkalmazható ez a módszer olyan esetekben is, amikor a teljes szélességű nyíló szárny valamilyen okból nem fér el a falfelületen, félbehajtva viszont már elegendő a rendelkezésre álló hely.


A zsalugáter típusok megismerése után tekintse meg, milyen praktikus kiegészítőket biztosítunk melléjük!

Zsalugáter képeket nézegetne? Tekintse meg felszerelt zsalugátereinkről készült fénykép gyűjteményeinket, melyek mellett érdekes leírásokat talál!

Önt inkább a szavak győzik meg? Olvassa el korábbi ügyfeleink visszajelzéseit!